Wednesday, November 13, 2013

Ανάλυση των τίτλων του Κου Ζουγανέλη

"Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι", λέει η λαϊκή σοφία. Έτσι σκέφτηκα όταν επισκέφτηκα το blog του κυρίου Ζουγανέλη μετά από την εκπομπή στην Κρητική Τηλεόραση.

Ο κος. Ζουγανέλης είναι σίγουρα ειδικός σε κάτι. Να περιαυτολογεί. Αποκαλεί τον εαυτό του "Καθηγητή", "(δι)επιστήμων", ειδικό σε 180 διαφορετικά πράγματα και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με την έρευνα μου μέχρι τώρα ο κος Ζουγανέλης δεν κατείχε ποτέ θέση με τίτλο "Καθηγητή" σε κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα. ΠΟΤΕ. Έστω και αν στο παρελθόν κατείχε τέτοια θέση, δεν την κατέχει τώρα, άρα δε μπορεί να αποκαλεί τον εαυτό του καθηγητή.  Ούτε να απαιτεί να τον αποκαλούν έτσι οι άλλοι.

"Διεπιστήμων". Τη λέξη αυτή την έχει εφεύρει ο κος Ζουγανέλης μιας και δεν υπάρχει τέτοια λέξη στα ελληνικά λεξικά. Ο κος Σαχίνης της Κρήτη TV επανέλαβε τη λέξη αυτή στην εκπομπή του.

Το blog του, zcode-gr.blogspot.com, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο διαβάζουν απο την J.P. Morgan έχει την παρακάτω περιγραφή (14 Νοεμβρίου 2013):
Σχολιάζει στα Ελληνικά με επιθετικό ή και χιουμοριστικό τρόπο, ο Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλης, Dip.Phys, MSc.Phys, MSc.EEng(RF&VLSI Design), PhD.Phys, MIEEE, MCSJ, EC
Senior Materials & Devices Scientist and Chief Designer, Senior Electonics Design Engineer, Senior Analyst of Economic Systems, Expert in more than 180 Experimental Techniques
All Kinds of Designs - Technology Transfer and R&D Consulting - τ. Καθ. Nagoya Inst. of Technology [Metamaterials & Their Devices], Japan
Σύμφωνα με την περιγραφή αυτή ο κος Ζουγανέλης έχει τους παρακάτω ακαδημαικούς τίτλους:
  • Πτυχίο Φυσικού από κάποιο πανεπιστήμιο
  • Master of Science στην Φυσική
  • Master of Science σαν Ηλεκτρολόγος μηχανικός (με ειδικότητα τα ραδιοκύματα και σχεδιασμό μικροτσίπ very large scale integration)
  • Διδακτορικό πτυχίο στη Φυσική
  • MIEEE
    • Μάλλον ο κος Ζουγανέλης εννοεί πως είναι μέλος του IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Ο τίτλος "MIEEE" μαντεύω πως σημαίνει member of IEEE και είναι ένας τίτλος τον οποίο έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Δεν υφίσταται σαν διεθνής τίτλος πολύ απλά διότι οποιοσδήποτε μπορεί να πληρώσει και να γίνει μέλος στο ΙΕΕΕ, δε χρειάζεται να έχεις κάποια ιδιαίτερα προσόντα. Μπορεί να γραφτεί οποιοσδήποτε μέλος πληρώνοντας 16 δολάρια (σαν φοιτητής) online.
  • MCSJ
    • Το ίδιο με το προηγούμενο. ΜCSJ είναι τελείως άγνωστος τίτλος. Μαντεύω πως ο κος Ζουγανέλης εννοεί πως είναι μέλος της CSJ (Chemical Society of Japan) μια οργάνωση που δημοσιεύει ακαδημαϊκά περιοδικά (δεν είναι καν διεθνής οργάνωση). Επίσης 100 δολάρια ετησίως για να γίνεις μέλος, μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε χωρίς ιδιαίτερα προσόντα.
  • EC
    • Αυτό δεν έχω ιδέα τι είναι. European Commision? Ο κος Ζουγανέλης εννοεί πως είναι μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης; Συγχαρητήρια. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι γι'αυτόν τον τίτλο παρακαλώ να γράψει ένα σχόλιο.
Έπειτα σύμφωνα με την περιγραφή κατέχει τους παρακάτω επαγγελματικούς τίτλους:
  • Υψηλής βαθμίδας (αρχαιότερος) επιστήμων υλικών και συσκευών
  • Αρχι-σχεδιαστής
  • Αρχαιότερος μηχανικός, σχεδιαστής ηλεκτρονικών
  • Ειδικός σε παραπάνω απο 180 πειραματικές τεχνικές
    • Ποιός του έδωσε αυτόν τον τίτλο; Ρητορική ερώτηση, μιας και ξέρω ποιός του τον έδωσε. Τον έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του.
Ο κος Ζουγανέλης πιστεύει πως άπαξ και πάρεις έναν τίτλο κάποτε, τον κρατάς για την υπόλοιπη σου ζωή και τον κολλάς στο όνομα σου μέχρι το όνομα σου να πιάσει 3 σελίδες. Ίσως ο κος Ζουγανέλης στο παρελθόν να είχε τους τίτλους αυτούς κάποτε σε κάποια εταιρεία (δε γνωρίζουμε σε ποιά). Μια άλλη εναλλακτική είναι πως όλοι αυτοί οι τίτλοι, αν κατάλαβα καλά την περιγραφή του blog του, είναι απο την τωρινή του εταιρεία (την οποία έχει φτιάξει μόνος του), με όνομα: "All Kinds of Designs - Technology Transfer and R&D Consulting". Έχει φτιάξει δηλαδή μια "εικονική" εταιρεία consulting και δίνει τίτλους στον εαυτό του; Άγνωστό. 

Απορώ πως παραμένει στην Ιαπωνία χωρίς κάποια εταιρεία να του χορηγεί ΒΙΖΑ εργασίας μιας και οι Ιάπωνες είναι πολύ αυστηροί σε θέματα παραμονής.

Τέλος λέει: 
τ. Καθ. Nagoya Inst. of Technology [Metamaterials & Their Devices], Japan
Αυτό φαντάζομαι πως εννοεί τέως καθηγητής του Nagoya Institute of Technology. Το εν λόγω πανεπιστήμιο είναι ένα σχετικά άγνωστο πανεπιστήμιο στην κεντρική Ιαπωνία. Δεν έχω πληροφορίες ούτε για το με τι ιδιότητα ήταν εκεί ο κος Ζουγανέλης, ούτε σε ποιό τμήμα, ούτε για πόσο καιρό.

Μείνετε συντονισμένοι ενώ φέρνω περισσότερες πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας.

12 comments:

  1. Διαβασα το άρθρο του Ζουγανέλη σχετικα με τον ζεόλιθο και τον μολυβδο,και στην αρχη φοβηθηκα γιατι έχω σκοπό να τον χρησιμοποιησω στην καλλιέργεια των λαχανικών μου.Ψάχνοντας δεν μπόρεσα να βρώ τις ίδιες απόψεις και συμπεράσματα από άλλον επιστήμονα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό(υπέθεσα ότι οι Ελληνες είναι όλοι στο βωμό του κέρδους και των συμφεροντων).Με προβλημάτισε αυτό, και διαβάζοντας το μπλογκ σας επιβεβαιωνονται οι υποψίες μου...αν έχετε παρακαλώ άλλα στοιχεία παραθέστε τα,ειδικά με τον ζεόλιθο και τον μολυβδο...

    ReplyDelete
  2. θα ηθελα και εγω περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τον κυριο Ζουγανελη και τα αρθρα του για την χρηση του ζεολιθου .. εχουμε θορυβηθεί ολοι οι καλλιεργητες που τον χρησιμοποιούμε ..

    ReplyDelete
  3. Γεια σας! Είμαι μαθητής Γ Λυκείου. Βρήκα στι zcode του υποτιθέμενου δρ Ζουγανέλη ενα άρθρο σχετικα με 'λάθος δ θέμα στη φυσική πανελλήνιες'. Μελέτησα τα επιχειρήματα του και κατέληξα πως ο ίδιος δεν είχε κατανοήσει τα ζητούμενα σωστά.. Μπήκα στον κόπο να τουβστειλω σχόλιο , και δυστυχώς ποτε δεν το δημοσιοποίησε. Και το λάθος του είναι παιδαριώδες... Ποσο μάλλον το επικριτικο του ύφος...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γρηγόρη του έχω γράψει αρκετά σχόλια. Απ'τα οποία δεν έχει δημοσιεύει ποτέ κανένα. Ο νοών νοείτω.

      Delete
  4. Ο Μυκονιατης καθηγητης ??? ''Γιωργος Ζουγανελης''

    εχει κοψει ολα τα σχολια στο μπλογκ του απο καιρο.

    Για να μενει τοσα χρονια εκει, μαλλον εχει πανδρευτει Ιαπωνεζα.....και εχει παρει μονιμη κατοικια.

    Τιποτα νεωτερο ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr. wiz. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο προς το παρόν.

      Delete
  5. Τελευταια γραφει σχολια σαν να απευθυνεται σε καποιους....

    Αληθεια σε ποιον η ποιους μιλαει?

    ReplyDelete
  6. Μάλλον παπαγάλος που τρολάρει. Ειδα ένα αρθρο του για φ/β στην Ιαπωνία, του έγραψα τι παίζει και δεν παίζει (κατά την γνώμη μου) με φ/β σε ηλεκτροπραγωγή (ακριβή ημερήσια ισχύς αιχμής σε ορισμένα κλίματα). Μετά ανέβασε ένα αρθο για μπαταρίες για αιολικά. Τεχνικά εφικτό, αλλά η μία φορά που δοκιμάστηκε στην Χαβάη πήραν φωτιά. Καλές η μπαταρίες για μεγάλα φορτηγά, ή σπίτια εκτίς δικτυου, αλλά για 100 MW και 6 ή 12 ώρες λίγο ζόρικο θέμα. Εν πάσει περιπτώσει περί ανέμων και υδάτων και ή περνάει την ώρα του ή ψάχνει για μεροκάματο. ΥΠΑΡΧΕΙ αγορά για περίεργους που φτιάχνουν πράσινες ιστοσελίδες. Θεμιτό, αλλά και ο Κοσκωτάς δήλωνε πτυχιούχος αμερικάνικου πανεπιστημίου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όπως και να το δει κανείς βάζει στην κορυφή του blog του ακαδημαϊκούς τίτλους για να "στηρήξει" την εγκυρότητα του περιεχομένου. Κάποιος πρέπει να του πει πως οι ακαδημαϊκοί δεν δημοσιεύουν σε blog δημοσιεύουν σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

      Delete
    2. Γουστο του καπελλο του να βαλει οτι θελει στον τιτλο η υποτιτλο του μπλογκ του.

      Εκεινο που εχει σημασια.... ειναι αυτα που γραφει και ο τροπος που τα γραφει. Αυτα τα ελεγξες?

      Κοιτα τον τιτλο ετουτου του μπλογκ ..... και μετα θα καταλαβεις τι γραφεις για αυτον τον κυριο.

      Προσοσχη παντως να μη προσβαλης τον μελλοντικο μεσσια που θα σωσει την χωρα μας...... Οταν η Χωρα φτασει στο αμην..... τοτε οι Ελληνες θα τον καλεσουν .... οπως κανανε με τους Γ. Παπαδοπουλο και τον Λ. Παπαδημιο να ερθει και να αναλαβει την διακυβερνηση της Χωρας.

      Καλημερα σας. :) :) :)

      Delete
    3. κάτι μεταξύ Κοσκωτά και Τροχανά... Και τώρα, και σε γεωπολιτικά.

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete